Regenboogbijeenkomst met filmmaker Eveline van Dijck

Vrijdagmiddag 25 augustus straalt de Oranjekerk weer in regenboogkleuren.

De letter I van de afkorting LHBTIQ+ is relatief onbekend. Deze middag gaat een documentaire van filmmaker Eveline van Dijck in première over het leven en werk van IS.A. Bij IS.A was na diens geboorte niet duidelijk te zien of de baby een jongen of meisje was. Zo werd gekozen voor het mannelijk geslacht. Pas na zijn zeventigste begint hij de vrouwelijke kant van zijn persoonlijkheid meer te erkennen en te ontwikkelen.

Filmmaker Eveline van Dijck studeerde pedagogiek. Zij was onder andere eindredacteur van YOY, één van de eerste televisieseries die speciaal gemaakt waren met en voor jongeren in de leeftijd 15 – 24. Tegenwoordig richt zij zich voornamelijk op het maken van langere documentaires. Onderwerpen die haar boeien zijn mensen en de keuzes die zij maken in hun leven, vaak tegen de stroom in en/of met de achterliggende gedachte ‘Zo kan het óók’.

Het middagprogramma begint om 14 uur (met inloop vanaf 13.30 uur) en duurt tot 16 uur. Na afloop van de documentaire vindt een vraaggesprek plaats met de filmmaker en met hoofdpersoon IS.A. Graag van tevoren aanmelden!

Klik hier voor meer informatie.