SOOZ biedt luxe voor mensen met een smalle beurs

“Wat een luxe”, zegt Els (54)  Ze heeft net haar nagels laten lakken en daarna een gezichtsmaskertje op haar gezicht gekregen. Welzijnsorganisatie SOOZ zet zich in voor de kwetsbare bewoners in Amsterdam Zuid. SOOZ vindt dat ook mensen met een kleinere beurs zich lekker mogen laten verwennen en is daarom afgelopen jaar in Huis van de Wijk de Verwenwinkel gestart. Een plek waar gasten een gratis (tweedehands) outfit kunnen ophalen, maar ook gratis hun haar kunnen laten knippen of hun nagels kunnen laten lakken, zoals Els ook heeft gedaan.

Armoede

De luxe om jezelf te laten verwennen, is niet voor alle mensen in Amsterdam Zuid mogelijk. Volgens de armoedemonitor behoort ongeveer 12.6% van de bevolking in Amsterdam-Zuid tot een minimahuishouden. Dat er in Amsterdam-Zuid ook veel rijke mensen wonen, maakt het voor deze mensen er niet makkelijker op. Er zijn weinig goedkope supermarkten of andere winkels uit het lagere segment. En door de grote ongelijkheid schamen mensen zich vaak.

Donaties

De Verwenwinkel van SOOZ wordt georganiseerd door een enthousiaste team van medewerkers, vrijwilligers en stagiaires. Projectleider Anita Muschner probeert ook lokale ondernemers enthousiast te maken voor dit project. En met succes. Parfumeries ICI Paris, Rituals en Beautysalon ZOTOS hebben heerlijke verwenproducten gedoneerd. Muschner: “Deze schoonheidssalons aarzelden geen moment om mee te doen. Ze wilden maar wat graag bijdragen aan een verwenmoment voor mensen die het iets minder hebben”.

Opening

Na het grote succes van de Verwenwinkel op de locatie Olympus, heeft woensdag de opening op  locatie buurtkamer De Baarshaven plaatsgevonden. De opening was een groot succes!  Verschillende gasten kwamen langs, van jong tot oud. Er werd een mocktail geserveerd met lekkere sandwiches. Ondanks de harde regen was de opkomst hoog. De medewerkers van SOOZ kunnen niet wachten om de Verwenwinkel voort te zetten en nog meer buurtbewoners lekker te gaan verwennen.