Tentoonstelling ‘De Zee’ in Huis van de Wijk Olympus

Mensen met dementie zijn zoveel meer dan alleen de ziekte. Dat bewijst de tentoonstelling ‘De Zee’ van Riska Wijgersgangs en Senad Alic. ‘De Zee’ is een expositie van verhalen in woord en beeld, gerealiseerd door bezoekers van het Odensehuis.

Afgelopen zaterdag werd de tentoonstelling ‘De Zee’ geopend tijdens de wekelijkse bijeenkomst ‘Geheugensteuntje’ door wethouder Alexander Scholtes in Huis van de Wijk Olympus. Het is een project van het kunstenaarscollectief ‘De Werkelijkheid & Blik Bijzonder’, dat zoekt in het alledaagse leven naar verborgen verhalen, met name van mensen die minder zichtbaar zijn. Senad Alic, Monique Hoving en Riska Wijgergangs zorgen voor de begeleiding en workshops.

 

 

‘De Zee’ is een serie van vijf ontmoetingen met kunstenaars en ouderen met dementie. Het is een interactief kunstproject gericht op de schoonheid van verhalen en het creëren van ruimte voor expressie en verbeelding van de ouderen. Iedereen kon vanuit zijn eigen perspectief een bijdrage leveren. Ouderen maken verbinding met het kunstwerk, zichzelf en met elkaar. Elf ouderen van het Odensehuis in Amsterdam Zuid hebben beeldend werk gemaakt, werk vervlochten met hun eigen verhalen.

De tentoonstelling hangt nog een aantal weken in Huis van de Wijk Olympus. Kom langs om een kijkje te nemen. Het is echt de moeite waard!