Bij SOOZ sta je niet alleen!

Eenzaamheid is  een groot probleem in Nederland. Het gevoel om erbij te horen is een basisbehoefte. Het kan zowel mentale als fysieke problemen geven als mensen het gevoel hebben er alleen voor staan.   Daarom wordt in de week van 28 september tot 4 oktober de Week tegen Eenzaamheid georganiseerd.  In deze week organiseert SOOZ daarom verschillende activiteiten met als doel eenzaamheid te verminderen.

In Amsterdam is 15 procent van de volwassenen ernstig eenzaam. Dit is een percentage dat hoger ligt dan in de rest van Nederland.  SOOZ vindt het dan ook erg belangrijk om mee te doen aan de week tegen de eenzaamheid. Directeur Jansen: “Eenzaam zijn kan iedereen overkomen. Het gevoel ergens bij te horen, is erg belangrijk. Wij brengen mensen samen.”

Op woensdag 4 oktober bent u van harte welkom bij een vlooienmarkt, waar buurtbewoners spullen kunnen kopen én verkopen. Daarna kunnen mensen mee-eten op een bijzondere eettafel op buurtkamer HoofdKwartier. Voor slechts 2.50 kunnen mensen genieten van een heerlijk 2gangen diner.  Op 5 oktober staat sociaal werker Genesis Yagual met een koffiekar op de Amstelveenseweg. Zij gaat met een gratis koffie in gesprek met buurtbewoners over het thema eenzaamheid.