De Q Glossy is alweer toe aan zijn 5e editie, een jubileumeditie dus!

De Q Glossy is alweer toe aan zijn 5e editie, een jubileumeditie dus!

Kom vrijdag 22 december naar de lancering van deze feestelijke editie.

Ook in deze vijfde editie van de Q worden tien lhbtiq+-personen in stadsdeel Zuid geportretteerd. Het zijn levensverhalen van mensen die hebben gevochten voor de vrijheid, rechten en gelijkwaardigheid van lhbtiq+-ers in Nederland.

Thema van dit jaar is: Zichtbaarheid in Zuid. Het blad bevat spraakmakende interviews met onder meer danser Ahmad Joudeh (Het Nationaal Ballet), oud-correspondent NOS-journaal en auteur Margriet Brandsma, patholoog Paul van der Valk (VUmc), intersekse persoon en kunstenaar IS.A en actrice en bedenker van de jaarlijkse Canal Parade Vera Boots.

Journalist Margriet Brandsma, Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken, cabaretier Johan Goossens en stadsdeelvoorzitter Rocco Piers zijn ook aanwezig om hun verhaal te vertellen. Mis het niet!

Waar en wanneer

De lancering vindt plaats in de Oranjekerk, Tweede van der Helststraat 1-3, van 14.00 tot 17.00 uur op vrijdag 22 december. De deuren gaan open om 13.30 uur.

Aanmelden

Je kan je aanmelden via [email protected]. Kosten zijn € 4,-.

De jaarlijkse Q is één van de activiteiten van de Grey Pride Werkgroep Zuid. Voor meer informatie over deze werkgroep zie www.greypridezuid.nl.

De presentatie is mogelijk gemaakt door Combiwel en SOOZ.