Verhalen – simone

“Ik heb de leukste baan die je je kan voorstellen!”

Ik heb de leukste baan die je je kan voorstellen. Namelijk bij GroeneBuurten waar ik adviseur natuur en milieu en vrijwilligerscoördinator ben. Ons kantoor zit in Buurtkamer Welkom waar we een groenpunt zijn gestart en diverse groene en duurzame activiteiten organiseren. We geven bewoners advies hoe ze Amsterdam Zuid kunnen vergroenen.

Onderzoek toont aan dat groen gelukkig maakt. En dat ervaar ik zeker zo. Als kind was ik al dagelijks in het bos te vinden. Dat heeft mijn liefde voor de natuur zeker beïnvloed. Men zegt wel eens dat als je kinderen jong natuurbeleving bijbrengt dat je dan de natuurbeschermers van de toekomst krijgt. Daarom organiseer ik voor mijn werk met veel plezier natuureducatie voor schoolgroepen op de ecologisch beheerde Koeienweide in het Vondelpark. Het mooiste stukje stadsnatuur van heel Amsterdam! Midden in de stad maar als je er bent heb je het gevoel alsof je in de wilde natuur bent.

Om de biodiversiteit te vergroten organiseren we in samenwerking met de ecologisch beheerders van de gemeente werkochtenden waar bewoners kunnen helpen met het onderhoud van de Koeienweide. Ook in andere delen van het Vondelpark zetten we ons in voor een bloemrijk park wat goed is voor wilde bijen, vlinders en natuurlijk voor de mens. Afgelopen mei hebben we bijvoorbeeld twee kale natuuroevers in het Vondelpark beplant met biologische inheemse oeverplanten. Deze actie is onderdeel van onze campagne ‘Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase’. De planten zien er niet alleen mooi uit maar zijn ook een fijne schuil-, nestel- en voedselplek voor diverse dieren. Ik kijk nu al uit naar het gezoem en gefladder wat dit gaat opleveren.

Als ik vrij ben bezoek ik musea en theater maar je kan mij vooral vaak buiten vinden. Wandelen (o.a. om de maand het Pieterpad, een vijfjarenplan :-), fietsen, kamperen en ik heb een tuinhuis met een fijne tuin erbij waar ik mij in alle rust kan terugtrekken.

Simone Sikking, adviseur GroeneBuurten

Kijk eens op www.groenebuurten.nl voor groentips en de vele activiteiten waar je aan kan meedoen.