Verhalen – LUUK

“Een Huis van de Wijk om trots op te zijn!”

Na 21 jaar gewerkt te hebben in de zakelijke dienstverlening ben ik mij gaan herorienteren op mijn loopbaan en ben op zoek gegaan naar een job in het sociale domein. Na een aantal sollicitaties is SOOZ uit de bus gekomen.

Hier voelde ik mij al snel thuis. Fijne collega’s, ruimte voor eigen inbreng en veel afwisseling in mijn werkzaamheden. Olympus is een plek waar buurtbewoners welkom worden geheten en waar er echt even aandacht is voor elkaar. Daarnaast is er een mooi gevarieerd aanbod van activiteiten voor verschillende doelgroepen. Een Huis van de Wijk om trots op te zijn!

Ik richt mij deels op de administratieve processen binnen SOOZ maar ook het begeleiden van een aantal activiteiten waaronder de verwenwinkel op de woensdagochtend. Deze gezellige verwenwinkel, waar een gratis outfit, knipbeurt of nagels worden gelakt is vanaf het begin goed bezocht. Aansluitend is er een warme lunch waar we ook serieuzere gesprekken hebben met elkaar over allerlei onderwerpen die inhaken op de actualiteit waaronder armoedebestrijding in al zijn facetten. Ook ben ik eens per maand te vinden in ons buurtrestaurant Brahmshof. Daar eten we samen met een aantal buurtgenoten met een lvb en maken we er een gezellige boel van.

Verder ga ik in mijn vrije tijd wandelen in het bos of de duinen. Op de Veluwe heb ik een caravan staan waar ik in de zomer, als ik vrij ben, graag vertoef.

Luuk Schimmel
Sociaal werker SOOZ